Mooie manier voor meer inzicht ouders

OKIDOKI Kindercoaching en het spel “Aangenaam Kennismaken” voor meer inzicht in jezelf als ouder, je kind en de relatie met je kind!! 

Soms heb je als ouder zorgen om je kind of twijfel je over je aanpak. Soms heb je het gevoel dat er iets speelt bij je kind of in het gezin, maar kun je je vinger er niet opleggen. Soms zou je graag eens praten met iemand die met een open blik kan luisteren naar die zorgen of die twijfel. Die je kan helpen om beter zicht te krijgen op wat er aan de hand is. Die door gerichte vragen en specialistische kennis, samen met jou gaat kijken hoe de zorgen of twijfels verminderd kunnen worden, of zelfs kunnen verdwijnen.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan ben je bij OKIDOKI Kindercoaching aan het juiste adres 🙂 . Ik heb als kindercoach een heel mooi spel ‘ontdekt’: “Aangenaam Kennismaken”. Dit is een spel waarbij we, met behulp van vragenkaarten en een paar opdrachtkaarten, samen verder gaan dan de gesprekken die je ongetwijfeld al hebt gevoerd met vrienden en familie. Die gesprekken zijn ontzettend waardevol en moeten absoluut blijven bestaan. Maar vaak praat men dan al snel over mogelijke oplossingen, terwijl het ook heel goed is om de tijd te nemen om verder te kijken dan het ‘probleem’ en het oplossen ervan.

Met behulp van het spel “Aangenaam Kennismaken” en mijn kennis en ervaring kun je op een speelse manier beter inzicht krijgen in jezelf als ouder, in je kind, de situatie en in hoe jullie relatie samen werkt. Het spel bevat vraag- en opdrachtkaarten gericht op vier thema’s ; ik als ouder, mijn kind, mijn zorgen en mijn verlangens en wensen. Door gebruik te maken van deze inspirerende kaarten, word je als ouder aangezet na te denken over jezelf, je kind, de zorgen die je hebt en de wensen die je hebt ten aanzien van je kind en/of de situatie.

Het spelen van het spel brengt altijd veel nieuwe inzichten tot stand over wat er speelt en hoe je hier mee om kunt gaan. Ook als er geen sprake is van een serieus opvoedvraagstuk of van ernstige zorgen. In het spel beantwoord je als ouder vragen zoals: Hoe besteed jij je tijd en hoe voelt dat voor je? Waar ben je goed in? Welke kwaliteiten heeft je kind? Wat kun jij van je kind leren? Wanneer zijn je zorgen begonnen en wat is er daarna gebeurd? Wat wens je voor je kind? Wat wens je voor jezelf?

Het spel kan met één of met beide ouders gespeeld worden. Elke ouder heeft eigen kaarten om te beantwoorden, dus ieder krijgt eigen inzichten, maar ze ondersteunen  elkaar ook nog eens en dat kan uitermate krachtig werken, voor het kind en voor de ouder.

Een spelronde duurt ongeveer 60 minuten en kost € 40,- (incl. BTW). Indien de spelronde met twee ouders samen langer dan 90 minuten duurt, zal de prijs €60,- (incl. BTW) zijn.

Wil je graag een afspraak maken, of heb je nog extra informatie nodig? Bel me dan op 06 477 59 139 of stuur een berichtje. Een mailtje sturen naar info@okidokikindercoaching.nl kan natuurlijk ook.

Plaats een reactie