Informatie voor kinderen

Kindercoaching wat is dat?

Kindercoaching is eigenlijk gewoon een ‘groot’ woord voor het helpen van kinderen die zich niet zo fijn voelen. Dat ‘niet fijn voelen’ kan komen doordat je even wat minder blij bent met de dingen die je doet of zegt, of misschien vind je juist dat andere kinderen of de grote mensen om je heen niet zo leuk doen. 

Ik zal een paar voorbeelden geven van gedachten en gevoelens waarmee kinderen bij mij komen:

  • Ik word altijd heel snel boos en dat wil ik niet meer.
  • Ik ben nergens goed in.
  • Andere kinderen lachen me heel vaak uit.
  • Ik ben altijd bang en dat wil ik niet meer.
  • Wat kan ik doen als andere kinderen niet stoppen met iets wat ik niet leuk vind?
  • Ik ben altijd zo verdrietig.
  • Ik vind het niet leuk op school, maar ik mag niet van school af.

Heb jij ook van deze gedachten en vragen? Voel jij je niet altijd fijn? Dan kan ik jou waarschijnlijk helpen. Door een paar keer naar mij toe te komen om samen te kijken naar de dingen die jij lastig of vervelend vindt. Soms gaan we praten, soms spelen we de situaties die jij moeilijk vindt na met poppetjes of knuffels. Of misschien vind jij het wel fijner om een tekening te maken over wat je bedoelt of wil je liever gezellig een spelletje doen terwijl we nadenken over wat er niet zo fijn is. En terwijl je aan het spelen, praten of tekenen bent, komen er eigenlijk altijd vanzelf allerlei nieuwe ideeën in je hoofd op om met die lastige momenten om te gaan. Samen gaan we dan kijken wanneer je thuis, bij anderen of op school kan gaan oefenen met deze nieuwe ideeën.

                             

De volgende keer dat je dan weer bij mij bent, laat jij me weten hoe het oefenen is gegaan en kijken we of de nieuwe manier een fijne en goede manier is of dat we nog iets anders moeten bedenken of dat je nog meer wilt oefenen. Dit doen we net zolang totdat jij je weer blij, vrolijk en helemaal OKIDOKI voelt.