Informatie voor ouders

Opvoeden is een behoorlijke uitdaging is mijn ervaring. Regelmatig zat ik met mijn handen in mijn haar, omdat ik echt niet meer wist hoe ik om moest gaan met bepaalde uitingen of gedragingen van mijn dochters. Veel ouders weten niet meer wat ze moeten doen wanneer ze al heel veel hebben geprobeerd, maar uiteindelijk niet het gewenste resultaat bereiken. Wanneer je als opvoeder merkt dat je snel boos wordt op de kinderen, je heel gefrustreerd voelt omdat het niet gaat zoals je wilt. Wanneer je radeloos bent en moegestreden door het constante ‘gedoe’ in huis. Wanneer je je stom, dom en machteloos voelt en toch door moet, want opvoeden houdt tenslotte nooit op.

Op zulke momenten is het fijn om met iemand anders te sparren. Dit kan vaak heel goed met vrienden of familie, maar wat ook kan helpen is praten met een persoon die heel specifiek zijn of haar werk heeft gemaakt van het ondersteunen en verder helpen van opvoeders (ouders en professionals die met kinderen werken). 

Mijn persoonlijke missie is zoveel mogelijk ouders helpen die willen dat het goed gaat met hun kind en dat het thuis weer prettiger verloopt. Als je heel erg graag een handleiding had gekregen bij de geboorte van je kind/puber en als je denkt “ik weet het echt niet meer!”, dan raad ik je aan contact met mij op te nemen.

Met mijn hulp kun je namelijk gaan zorgen voor verandering. Je wordt een opvoeder die duidelijk grenzen weet te stellen waarbij het kind zich toch gezien en gehoord voelt. Je wordt iemand die zich niet meer gefrustreerd en machteloos voelt, maar die weet wat er gezegd en gedaan kan worden zonder ruzie en heftige strijd. Je gaat weer genieten van je kind(eren) en zij ook weer van jou, omdat jullie aandacht hebben voor elkaars behoefte en samen zorgen dat iedereen zich goed voelt.
 
Wat voor hulp bied je dan?
Je kunt ervoor kiezen dat ik je als ouder ga coachen, dus individuele oudercoaching. We gaan dan samen uitzoeken welke vaardigheden jij als mens nog mag leren om weer blij te zijn dat je vader of moeder bent geworden.
 
Een andere optie is dat ik je kind ga coachen, waarbij ik samen met het kind ga kijken welke vaardigheden hij of zij nog nodig heeft om de lastige situaties beter aan te kunnen. Indien we hiervoor kiezen, zal ik ook een aantal keren met jou/jullie als opvoeder een afspraak maken. Ik ben namelijk van mening dat het veel beter werkt, wanneer de omgeving van een kind meedoet in het proces. Het is voor een kind erg stimulerend wanneer de directe omgeving hem/haar helpt en ondersteunt bij het aanleren van nieuwe vaardigheden.
 
Een derde mogelijkheid is om een workshop bij mij te volgen over het omgaan met de emoties van je kind(eren). Ik verzorg een drietal workshops waarin we kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen (workshop BOOS), je leert omgaan met angst (workshop BANG) en verdriet van je kind (workshop BEDROEFD) en je krijgt tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Uiteraard is een combinatie van bovenstaande opties ook mogelijk. Wil je meer informatie of wil je even sparren? Bel me gerust op 06 – 477 59 139 of mail me via info@okidokikindercoaching.nl. Je kunt ook een bericht sturen via het contactformulier.